Ako vytvoriť zdravý vzťah k jedlu hravou formou?

Vytvorili sme pre vás metodiku, ktorá slúži ako návod a inšpirácia pre pedagogických a nepedagogických pracovníkov. Sú v nej podklady, ako sa dajú témy z pracovného zošita Škriatok Zdravý tanier hravou formou rozvíjať viac do hĺbky. Slúži ako pevný bod – na čo je dobré sa v každej kapitole zamerať, a ako inšpirácia, akými rôznymi spôsobmi sa môže daná téma predstaviť žiakom. 

Z čoho metodika pozostáva?

Pozostáva zo 7 častí toľko, koľko je kapitol v zošite. V úvode každej časti sú stručne predstavené hlavné témy, ktorými sa daná kapitola zaoberá.

Každá časť ďalej obsahuje:

  • Návrhy na diskusiu
  • Tipy na zatraktívnenie diskusie so žiakmi
  • Praktické úlohy
  • Výzvy na doma

Na akých predmetoch sa dajú zošit a metodika využiť?

  • Na vyučovaní: prírodoveda, vlastiveda, etika, prvouka, výtvarná výchova, slovenský jazyk a literatúra, pracovné vyučovanie, matematika
  • Mimo vyučovania (v školskom klube vo všetkých tematických oblastiach výchovy): TVOV – telovýchovná športová a zdravotná oblasť výchovy, SVOV – spoločensko-vedná oblasť výchovy, VOV – vzdelávacia oblasť výchovy, PEOV – prírodovedná oblasť výchovy, PTOV – pracovno-technická oblasť výchovy, EVOV – výtvarná výchova (VV), literárna výchova (LV), hudobná výchova (HV)

Je potrebné, aby mal každý žiak zošit Škriatok Zdravý tanier?

  • Taká situácia je ideálna, ale nie je nutná. Keďže sa ale v zošite nachádzajú doplňovačky a iné aktivity, odporúčame, aby po jednom zošite mali aspoň malé skupiny žiakov.

Aká je cena a ako si metodiku a zošit objednať?

Metodiku v elektronickej podobe (PDF) vám k zošitu pošleme zadarmo.

Pracovný zošit Škriatok Zdravý tanier ponúkame s množstevnými zľavami

  • 1 ks 9 eur s DPH
  • 10 – 19 ks 8 eur s DPH
  • 20 – 40 ks 7 eur s DPH
  • nad 40 ks 6 eur s DPH
  • Výška poštovného záleží od počtu kusov – vypočítame vám ju vopred.
  • zuzka@zumzum.sk
  • 0902 435 389

Ďakujeme, že vašich žiakov motivujete k zdravému vzťahu k jedlu.

Anetta Vaculíková a Zuzana Dušičková, autorky Metodiky