Dajú sa sladkosti jesť aj s mierou?

Cukrové topánky rozprávajú príbeh o nezdravej láske k sladkostiam a následkoch pažravosti. Ukazujú, že sladkosti sa dajú jesť aj s mierou a ak sú pripravené zo zdravších a lokálnych ingrediencií, sú o to chutnejšie.

Autorka Adela Režná s prvým výtlačkom.
Cukrové topánky v akcii.

“Najprv špička nosa, potom jedna ruka, pritisnúť sa ku dverám, krok vpred a Cyril stál na povale. Papiere, staré hračky, svetre… keď vtom z jednej zo škatúľ vytiahol topánky. Boli veľmi staré, hnedé, ale rozhodne nevyzerali ako cukrové či ľudstvu nebezpečné. Obul jednu, potom druhú, keď sa zrazu zaligotali. „Bum!” A Cyril padol na zadok. Chvíľu klipkal očami a nemohol uveriť tomu, čo vidí.”

Išli by ste preskúmať povalu, či tam nevládnu Cukrové topánky?
Cukrové topánky sa vydávajú na cesty do kníhkupectiev.

Cukrové topánky sme pokrstili bylinkami, lebo čaj z nich je dobrý aj bez cukru, a kváskovým chlebom, ktorý v sebe nemá cukor. Ale ak máte občas chuť na sladký koláč, dajte si, všetko treba s mierou, tak ako v Cukrových topánkach 🙂

Vydavateľka Zuzka Dušičková, autorka Adelka Režná a krstné mamy Babsy Jagušák a Anetta Vaculíková.
Pamätáte si koľko a akých sladkostí ste jedli ako deti?

Knihu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.